Jóga oktatóink

Ákos BogiJóga oktató

Számomra a jóga: mindenki másképp közelíti meg, ez benne a szép. És ami még szebb, hogy én is minden nap másképp érzem. De ami minden nap jelen van, azt most leírom. Több, mint sport, vagy testi-lelki harmónia. Erőt ad, lelki erőt. A tűz, ami benned van irányítható lesz. Akár szunnyad, akár robbanni készül. Nem éget el többé, hanem életben tart. Megtanulod használni a tested. Jelzéseire ráhangolódsz és összhangba kerülsz saját magaddal. Nagyon finom, apró jelzések ezek, melyek fölött régebben elsiklottál talán és már csak azon kaptad magad, hogy orvoshoz mész. Rezgésed kicsit megemelkedik. Kifejlődik egy olyan képesség ami nélkülözhetetlen: együttérzés. Földünk, az állatok, embertársaid felé. Ezzel a kifinomult rezgéssel megteremted saját valóságodat, ami talán meg fog felelni az általad elképzelt álom életnek.

Barta AngélaJóga oktató

Fekete BlankaJóga oktató

Célom a jóga valódi szellemiségének átadása, e csodás világ elérhetővé tétele annak minden pozitív hatásával együtt a lehető legszélesebb körben. Hiszek abban, hogy a jóga nem fizikai adottságainkról, mint inkább saját belső utazásunkról szól. Nem hajlékonyság vagy akrobata mutatványok rendszere, hanem egy olyan ösvény, mely elvezet minket a nyugalom és kiegyensúlyozottság birodalmába, ahol megélhetjük a jelen pillanatot életünk minden területén.

Győri BettiJóga oktató

Győri Betti vagyok, előadóművész, jógaoktató. A jóga közel 10 éve van jelen az életemben és 7 éve vagyok jóga oktató. Számomra nem a szép és tökéletesen kivitelezett póz a fontos, hanem, hogy a vendég ezalatt a 75 perc alatt kikapcsoljon, le tudja tenni az adott napnak vagy hétnek a hozományát és összhangba hozza a a testet-lelket-szellemet. Ha ez megtörténik, akkor a test követi az instukciókat és máris ott a tökéletes póz. Közhely ide vagy oda, de kevés szívmelengetőbb látvány van egy óra végén kiegyensúlyozott, kisimult és mosolygó arccal távozó vendégnél.

Halmos CsengeJóga oktató

Napi gyakorlóként és tanítványként osztom meg veletek az ashtanga vinyasa jóga alapjait. Ez a gyakorlás mindenkinek azt adja, amire szüksége van. Ha kötött vagy rugalmasságot, ha gyenge vagy erőt. Elsőre lehet, hogy ijesztő, de kitartó gyakorlással csodákra lehetsz képes. Nekem és a hozzám hasonlóan szuperenergikus lelkeknek, ez a jógairányzat nagyszerű módja az elme és a gondolatok megzabolázásának, az állandó teljesítménykészerről való leszokásnak, a tiszteletnek, az alázatnak és a szeretet elsajátításának saját magunkkal szemben. A sorozat kötött, de a gyakorlás minden nap más és más a tested és az elméd aktuális állapotától függően. A gyakorlást Sri K Patthabi Jois tradícióját követve végezzük.
Practice and all is coming! (Slowly-slowly. ☺ )

Henczel PannaJóga oktató

Èletem elsô jòga òràjàra teljesen vèletlenül tèvedtem be közèpiskolàs koromban. Mondanom sem kell, azonnal magàval ragadott a hangulat, a meleg fogadtatàs ès a megmagyaràzhatatlan nyugalom amit a napom hàtralèvô rèszèben èreztem. Attòl a ponttòl kezdve megpròbàltam beiktatni a jògàt a mindennapjaimba. Komolyabban 4 ève ( miutàn kiköltöztem Londonba) kezdtem el foglalkozni a jòga nemcsak fizikai hanem filozòfiai oldalàval is. Szerencsèsnek èrzem magam, mert lehetôsègem volt a Jòga Oktatò Kèpzèst Indiàban elvègezni, ami vèlemènyem szerint adott egy extra mèlysèget tanulmànyaimnak. Azòta vilàgutazòkènt gyakoroltam Thaiföldön, Balin, Sri Lankàn ès Vietnámban is. Az èvek alatt a különbözô kultùràjù ès nemzetisègû tanàraimtòl elsajàtított tudàst legszívesebben a kreatívabb ès szabadabb Vinyasa ès Hatha òràk keretein belül szeretem àtadni a velem jògàzôknak.

Kósa ZoéJóga oktató

A jóga jóval több, mint testmozgás. A test csak a kiinduló pont, átmozgatása kihat a lélekre és a szellemre: előbbi kiegyensúlyozott és derűs lesz, utóbbi tiszta és nyugodt, mint egy tó csendes időben. Óráimon a jelenlét a legfontosabb: beleereszkedünk egy-egy mozdulatba, és teljes figyelemmel vagyunk benne, míg fölszabadul a mostba zárt öröm. Mert minden egyes pillanatba örömök vannak belezárva, megtanuljuk kiszabadítani őket.

Páter-Részeg TündeJóga oktató

Kezdetben a jóga számomra csak egy kikapcsolódás volt, mostanra már életformává vált. Gyógytornászként nagyon fontos számomra a holisztikus szemléletben való gondolkodás, hiszen fejlődni csak úgy lehet, ha kellő figyelmet fordítunk a fizikai, lelki és mentális síkra egyaránt. Tapasztalataim szerint a jóga magában foglalja mindezeket, így válik többé, mint egy egyszerű testgyakorlás. Az ashtanga jóga mindennapos gyakorlójaként, óráimon is a dinamikus, erőteljesebb irányzatok szépségeivel szeretném megismertetni a jóga gyakorlókat.

Szemerszki TímeaJóga oktató

1998-ban ismerkedtem meg a Jóga a mindennapi életben rendszerével. Azóta folyamatosan gyakorlok és képezem magam a jóga rendszerén belül, kipróbáltam többféle irányzatot, végül az autentikus gyökerekhez visszatérve találtam meg a saját utam.