Tanárok

Barta Angéla

Stúdió tulajdonos
vinyasa flow jógatanár
RYT-200
RYT-500
kismama, baba-mama jógatanár

2013 óta tanítok jógát. Az első képzést Londonban, a Yoga London nevű iskolában végeztem. Imádom a jóga fizikai részét, mindig lenyűgöz, hogy mi mindenre képes az emberi test, ám ami még ettől is jobban érdekel, a láthatatlan erők, amik a világot mozgatják. Mivel ebben az iskolában választ kaptam az évek során felhalmozódott metafizikai és filozófiai kérdéseimre, így még évekig vissza jártam tanfolyamokra. Annyira magával ragadott a filozófia gyakorlatba átültethető megközelítése, hogy két oxfordi tanfolyamot is elvégeztem (Oxford Centre for Hindu Studies).
Nekem abban segít a jóga, hogy megtaláljam mi miért történik és fel tudjam dolgozni, tovább tudjak lépni bármin amit az élet hoz.
A stúdióval egy olyan inspiráló, kellemes környezet megteremtése a célom, ahol mindenki fel tudja fedezni a saját ösvényét.
Az óráimon szeretek megteremteni olyan nem dogmatikus környezetet, ahol lehet kibontakozni, megélni a pillanatot, fejlődni. Megmutatom, hogy jógázni csak jól lehet, elrontani nem tudod.

Ákos Bogi

jógatanár

Számomra a jóga: mindenki másképp közelíti meg, ez benne a szép. És ami még szebb, hogy én is minden nap másképp érzem. De ami minden nap jelen van, azt most leírom. Több, mint sport, vagy testi-lelki harmónia. Erőt ad, lelki erőt. A tűz, ami benned van irányítható lesz. Akár szunnyad, akár robbanni készül. Nem éget el többé, hanem életben tart. Megtanulod használni a tested. Jelzéseire ráhangolódsz és összhangba kerülsz saját magaddal. Nagyon finom, apró jelzések ezek, melyek fölött régebben elsiklottál talán és már csak azon kaptad magad, hogy orvoshoz mész. Rezgésed kicsit megemelkedik. Kifejlődik egy olyan képesség ami nélkülözhetetlen: együttérzés. Földünk, az állatok, embertársaid felé. Ezzel a kifinomult rezgéssel megteremted saját valóságodat, ami talán meg fog felelni az általad elképzelt álom életnek.

Győri Betti

jógatanár

Győri Betti vagyok, előadóművész, jógaoktató. A jóga közel 10 éve van jelen az életemben és 7 éve vagyok jóga oktató. Számomra nem a szép és tökéletesen kivitelezett póz a fontos, hanem, hogy a vendég ezalatt a 75 perc alatt kikapcsoljon, le tudja tenni az adott napnak vagy hétnek a hozományát és összhangba hozza a a testet-lelket-szellemet. Ha ez megtörténik, akkor a test követi az instukciókat és máris ott a tökéletes póz. Közhely ide vagy oda, de kevés szívmelengetőbb látvány van egy óra végén kiegyensúlyozott, kisimult és mosolygó arccal távozó vendégnél.

Henczel Panna

jógatanár

Életem első jóga órájára teljesen véletlenül tévedtem be középiskolás koromban. Mondanom sem kell, azonnal magával ragadott a hangulat, a meleg fogadtatás és a megmagyarázhatatlan nyugalom amit a napom hátralévő részében éreztem. Attól a ponttól kezdve megpróbáltam beiktatni a jógát a mindennapjaimba. Komolyabban 4 éve (miután kiköltöztem Londonba) kezdtem el foglalkozni a jóga nemcsak fizikai hanem filozófiai oldalával is. Szerencsésnek érzem magam, mert lehetőségem volt a Jóga Oktató Képzést Indiában elvégezni, ami véleményem szerint adott egy extra mélységet tanulmányaimnak. Azóta világutazóként gyakoroltam Thaiföldön, Balin, Sri Lankán és Vietnámban is. Az évek alatt a különböző kultúrájú és nemzetiségű tanáraimtól elsajátított tudást legszívesebben a kreatívabb és szabadabb Vinyasa és Hatha órák keretein belül szeretem átadni a velem jógázóknak.

Kósa Zoé

jógatanár

A jóga jóval több, mint testmozgás. A test csak a kiinduló pont, átmozgatása kihat a lélekre és a szellemre: előbbi kiegyensúlyozott és derűs lesz, utóbbi tiszta és nyugodt, mint egy tó csendes időben. Óráimon a jelenlét a legfontosabb: beleereszkedünk egy-egy mozdulatba, és teljes figyelemmel vagyunk benne, míg fölszabadul a mostba zárt öröm. Mert minden egyes pillanatba örömök vannak belezárva, megtanuljuk kiszabadítani őket.

Szemerszki Tímea

jógatanár

1998-ban ismerkedtem meg a Jóga a mindennapi életben rendszerével. Azóta folyamatosan gyakorlok és képezem magam a jóga rendszerén belül, kipróbáltam többféle irányzatot, végül az autentikus gyökerekhez visszatérve találtam meg a saját utam.

Brecz Vera

jógatanár

RYT200 Asthanga oktató | Gyerekjóga oktató | Gerincjóga oktató | Kismama és babás-jóga oktató | Vinyasza Flow továbbképzés

A jógával egészen kis gyermekként ismerkedtem meg, fordított módon először a meditációval édesapám révén, aztán később felnőttként az ászanákkal. Több mint tíz éve oktatatok jógát, gyerekeknek, tiniknek, felnőtteknek, és 2013 óta gyakorlok asthangát. Ezúton is köszönök mindent Németh Gergőnek, Pápa Gyöngyvérnek, és Emese Dalma Nagygyörgynek, akik mellett teltek/telnek az én asthangás éveim.
Miért pont az ASHTANGA?
Már 13 évvel ezelőtt elvarázsolt az a lebegés, könnyedség, amit akkor egy angol nyelvű oktatóvideóban láttam, és persze egyszerűen hihetetlennek tűnt, hogy valaha én is képes leszek efféle ászanákat megcsinálni...nemhogy még „benne időzni kényelmesen”... Ma már tudom, hogy varázslat nincs, csak gyakorlás. Gyakorlással viszont gyors és látványos fejlődés kívül, őszinte és mély utazások belül.
Várlak szeretettel az órákon, ha szereted a fizikai kihívást, és téged is vonz ez a világ ami beléphet akár holnap az életedbe és életed végig elkísérhet!:)

Hanzli-Kiss Viktória

jógatanár

Érintés és mozgásfolyamatokkal dolgozom integratív szemléletben. A megismert jógautak, tao mozgások és a sokféle oldó, lazító, erősítő gyakorlatokból ezidáig minden esetben találtam olyanokat, amik az aktuális állapotomban segítettek valahova megérkezni; közelebb magamhoz, kiteljesedni valamiben. A jóga, a tánc és a tao gyakorlatok segítettek megéreznem azt az életenergiát, amit lefojtottam, bezártam a testembe.

Eredeti szakmáim (grafológus és írásszakértő) révén tapasztalom, hogy miként mutatkozik meg a személyiség egy mozdulatban. Innen tovább indultam és jelenleg a finommotorikus izommozgásokkal és a lágy, gyöngéd érintésekkel dolgozom legtöbbet, melyekkel jógaóráimat is fűszerezem. Jógaoktatóként elsősorban olyan órákat tartok, ahol megmutathatom azokat a gyakorlatokat, melyek éltettek és ma is éltetnek. Elhivatottan adom tovább mindazt, ami engem gyógyít és új világokat nyit meg számomra. Örülök, hogy másokat is kísérhetek ebben.

Mátyás Ági

jógatanár

2011-ben vettem részt az első jógaórámon, mely után egyből éreztem, hogy magával ragadott a mozgásforma, majd később a jógafilozófia, mint életforma is. Számomra azóta a jóga a mindennapjaim része; a matracon és azon kívül is. 2015-ben szereztem oktatói képesítést, azóta tanítottam itthon és Ausztriában is. Az óráimon fontosnak tartom, hogy mindenki a saját ritmusában és adottságainak megfelelően gyakoroljon, ugyanakkor ráérezzen arra, hogy milyen a saját határainkat feszegetni, akár túllépni rajtuk. Az ászanák mellett szerepet kapnak a légzőgyakorlatok és különös hangsúlyt fektetek arra, hogy fizikai gyakorlás és a meditáció közben is befelé figyeljen a gyakorló.